dijous, 29 de juliol del 2010

Més consideraciones sobre el “tema” de les curses de braus

1. Els senyors i les senyores del PP han participat en una votació democràtica. Quan un participa en una votació és per fer cas del que surti. T’agradi o no t’agradi el resultat. Si no en vols fer cas, el que has de fer és no participar-hi. Doncs bé els senyors i les senyores del PP vàren votar i com no els agrada el que ha sortit volen carregar-se el resultat en unes altres instàncies. D’això se’n diu “demòcrates de pa sucat amb oli” o, directament, filibusterisme. De totes maneres no ens hauria d’estranyar ja que van fer el mateix amb l’Estatut. O sigui que la conclusió és que no són gent de refiar.

2. Els dos grups que vàren votar en contra de la prohibició es vàren omplir la boca de que les coses no s’han de prohibir, però en canvi són els que més s’afanyen a prohibir el burka, l’abortament, els matrimonis homosexuals… És a dir, “no s’han de prohibir les coses que a mi m’agraden, però si les que no m’agraden”.

3. Un altre argument que vàren utilitzar és la tradició. Si la humanitat hagués fet cas de l’argument de la “tradició”, encara hi hauria lluites de gladiadors. De fet hi ha llocs que encara es lapida o es fa l’ablació a les nenes en nom de la sacrosanta “tradició”.

4. Acabo per avui amb una reflexió matutina: Si les curses de braus són “cultura”, el Jesulín de Ubrique és un intel•lectual?

2 comentaris:

  1. Compte, que si ho envien al Tribunal Constitucional, el Manuel Aragón (col·locat a dit pel ZP) ja vam veure com va "celebrar" l'escapçament de l'estatut: anant als toros. Són capaços de tot.
    La posició del PP (i de la immens majoria del Psc-PsoE, que hi va votar a favor) és del tot incomprensible. És la tortura gratuïta a un animal i punt. I`amb això no hi ha "tradicions" que valguin.
    Sobre el quart punt, quedat ja tot dit!

    ResponElimina
  2. Mira Albert, la posició del PSC i la del PP em sembla radicalment diferent. Els del PSC han votat majoritariament en contra (deixant llibertat de vot) i accepten el resultat. El PP ha obligat a votar en contra, no accepta el resultat democràtic i el vol recòrrer. No crec que sigui el mateix ni de bon tros.

    ResponElimina