dimecres, 18 de juliol del 2007

Socors!!! Ha arribat el Bicing


Als milers de bicicletes que circulen diariament per Barcelona s’hi han d’afegir ara les 1.500 (i aviat 3.000) del Bicing. Aquestes, a més a més, són usades per més d’un usuari el que fa que els viatges es multipliquin indefinidament. És així que, per si no en teniem prou amb les nombrosses mostres d’incivisme a les que ens tenien acostumats els ciclistes habituals, ara hi hem d’afegir les dels nou vinguts a les dues rodes. Fa uns dies en vaig ser testimoni al passeig Joan de Borbó on durant una estona que hi vaig passejar vaig poder veure esgarrifat desenes de Bicingclistes per damunt la vorera a velocitats d’sprint. Com diria aquell: fins que no hi hagi una desgràcia no ho arreglaran!!!!

3 comentaris:

  1. Prefiero ir por la acera y molestar a los peatones ultrasensibles que jugarme el pellejo en la calle con los coches.
    El uso de la bicicleta es una muestra de civismo que deberia extenderse aun mas en Barcelona.

    Me quejo yo de que poluciones el planeta gratuitamente?
    Aprended a convivir con las bicicletas, como en Holanda por ejemplo.

    ResponElimina
  2. Això de preferir molestar (posar en perill) als vianants que posar-te en perill tu, et defineix a la perfecció i crec que no caldrien més comentaris. Però no em resisteixo a fer-los.
    No dubto que anar en bicicleta sigui una mostra de civisme. Sempre que es respectin unes mínimes normes com, per exemple, no circular a velocitat excesiva per la vorera. Per cert d'on treus que jo pol·luciono el planeta gratuítament o pagant que pel cas tant li fa.
    A més per què hem d'aprendre els vianants a conviure amb les bicicletes si una bona part dels ciclistes no tenen el menor interés a aprendre a conviure amb els ciutadans.
    En fi Iker, crec que t'ho hauries de fer mirar.

    ResponElimina
  3. Bon dia;

    He de dir que estic més a favor de l'Iker que de vos, sr. Serra. D'altra banda, comparteixo l'opinió que si els ciclistes volem ser respectats també hem de mostrar respecte.

    Sóc usuari de Bicicleta i sempre vaig per la vorera a una velocitat mínima, perquè entenc que és "territori vianant". El que sí que demanaria és que no es veiessin envaïts amb tanta freqüència els carrils bici per part de vianants (que, sovint, no ténen ni tant sols consciència d'estar-los envaïnt), motos i cotxes estacionats.

    Els ciclistes tenim la mala sort d'estar "en terrirori de ningú". Massa lents i fràgils per a les vies, massa ràpids i perillosos per a les voreres.

    No és el seu cas, sr. Serra, ja que vos reivindiqueu una activitat tan positiva com és el passeig, però sí que és força recorrent l'argument dels usuaris de vehicles a motor:

    "Els ciclistes us aprofiteu de tots els avantatges de les vies sense tenir cap obligació: no dueu casc, ni pagueu assegurança. Quina barra!".

    Als que sostenen aquests arguments (demagogs i pobres) jo els dic que es venguin el cotxe i es comprin una bici, si tants avantatges presenta.

    O que vagin, com vos, sr. Serra, a peu.

    Salut!

    ResponElimina