dijous, 1 de juliol del 2010

La web de l’incivisme

Crec que fora interessant que l’Ajuntament obrís la web de l’incivisme. Si, si, de l’incivisme.

M’explico. Es tratactaria de crear un espai web en el s’informés abastament de les conductes incíviques que es produeixen a la ciutat. En aquest espai els ciutadans, anonimament o no, podriem informar a l’Ajuntament de les conductes incíviques reiterades que observem a la ciutat. Amb aquesta informació l’Ajuntament podria enviar a la guàrdia urbana o als inspectors que convingués pel tema, per comprovar si la informació proporcionada pels ciutadans/ciutadanes és correcte i fer el que calgués per aturar-ho. Ja fós informar a l’infractor o posant-li una sanció.

De quines conductes parlo? Dons aquí van alguns exemples:

- Un ciutadà/ciutadana que no recull mai les deposicions del seu gos/gossa que cada dia depossa a la mateixa hora al mateix carrer.

- Un motorista que cada matí desperta a mig barri amb el seu tub d’escapament.

- Unes dones de fer feïnes d’un edifici d’oficines que cada dia, quan pleguen, baixen bosses plenes de paper i les llencen al contenidor de rebuig.

- Un veï/veïna que cada dia llença la bossa d’escombraries a una paperera.

- ….

No es tracta que els ciutadans denunciem, ja que no és la nostra responsabilitat, tampoc que ens enfrontem amb els incívics, ja que en podem sortir escaldats. Es tracta d’informar a l’autoritat d’aquestes conductes i que siguin les autoritats les que solucionin el tema. Per això els paguem…

I a més ja no podran al•legar desconeixement dels fets.

2 comentaris:

  1. Mmm... No sé que dir-te. Si la finalitat fos avisar, informar, educar, que no posar multes o arrestar, sí, no em sembla malament. I sí, l'Ajuntament hauria d'aprofitar més les noves tecnologies (twitter, etc.) per a usos ciutadans que no pas per a la propaganda alcaldística.

    ResponElimina
  2. De conductes d'incivisme en podríem fer una enciclopèdia, per desgràcia. Una que em molesta horrorosament i que és molt estesa és això d'escoltar a tot drap la música al transport públic. I que a sobre et diguin de tot quan els demanis que parin.

    ResponElimina