divendres, 28 de maig del 2010

Arbres enganxifossos

Arbres com el que surt a la foto se'n poden veure a molts xafrans de l'Eixample. Fan una bona ombra a l'estiu, a la primavera ens alegren la vista amb unes boniques flors de color rosa i a l'hivern, ja sense fulles deixen passar, els raigs del sol. No sé com es diuen (la botànica no és el meu fort) però no tot són flors i violes.
Un cop han caigut les flors de la primavera deixen caure un regal no gens agradable. Es tracta d'una substància que deixa el terra negre i enganxifós. Ho podeu veure a la foto en que destaca la taca fosca del terra. La veritat és que fa força angunia trepitjar-la ja que s'hi enganxen les sabates.
Crec que algú es va precipitar en plantar-los.

2 comentaris:

  1. Es diu Cercis siliquastrum, i en català li diuen "arbre de l'amor" per la forma de cor que tenen les seves fulles, suposo. No m'ahavia mai fixat en el regantell que deixen després de la floració. Tens raó quan dius que ens deixien un bell regal.

    ResponElimina
  2. Anònim, estàs segur que és l'arbre de Judes o de l'amor? Jo diria que no. El Cercis Siliquastrum no deixa resines enganxoses, diria, en canvi, aquest de què es parla a l'entrada, sí. Fa temps que m'hi he fixat. Una mala tria per a l'arbrat d'una ciutat, sobretot si deixes el cotxe o la moto sota!

    ResponElimina