dilluns, 20 de setembre del 2010

Una visió deformada de la realitat

“Yendo en bicicleta… no sólo te mueves de forma más ágil. Aprendes a ser más austero, de alguna forma te vuelves más amable, estás en forma (sensación maravillosa), bronceado, te sientes libre.” Això ho diu abui a la Contra de La Vanguardia avui l’Òscar Patsí, un “bicipredicador” es defineix.


A l’entrevista diu moltes coses, algunes interessants i amb les que qualsevol persona sensata hi hauria d’estar d’acord. Pero se n’oblida de moltes i en tergiversa d’altres com la frase que reprodueixo al principi d’aquest article. Què vol dir que els ciclistes es tornen amables!!!! Si són una colla de maleducats (amb algunes, poques, excepcions) que t’embesteixen per les voreres i que t’insulten si els crides l’atenció (cosa que jo ja he desistit de fer). Que Barcelona ha de potenciar la bicileta en detriment dels cotxes? d’acord. Però mentre els vianant i els ciclistes compartim l’espai això serà una selva. I a la selva guanyen els més forts i aquests no som mai els vianants. O sigui que Òscar, predica el que vulguis, però comença a fer-ho entre els teus colegues ciclistes perque baixin de les voreres, respectin els semàfors, es tornin “amables” i no embesteixin vianants.

2 comentaris:

  1. He fet una ullada ràpida pel teu bloc i estic d'acord amb les teves opinions, però no generalitzis amb els ciclistes!

    Et poso un exemple, quan surts del vagó del metro la gent no et deixa sortir i et donen empentes. Conclusió: els usuaris dels transport públic són us incívics! Podríem parlar de la cua de la parada del bus o de la gent que no cedeix el seu seient a una persona que el necessita més.

    Entenc l'essència del que diu l'Òscar, anar en bici és agradable, tot i que segurament no tens perquè ser directament més amable, ets amable amb tu mateix i indirectament amb els altres perquè contribueixes a una ciutat més agradable i humana.

    Salut!

    ResponElimina
  2. Hola Bici Vici
    Quan jo era petit a totes les portes dels vagons de metro hi havia un avís que dèia: "Antes de entrar dejen sali". I la gent ho complia força. Ara molta gent no ho compleix i per tant seria més necessari que mai tornar-ho a ficar. Però ara no hi és.
    És evident que no s'ha de generalitzar, però quan un tant per cent molt elevat d'un col·lectiu segueix unes pautes aleshores i que podriem generalitzar tot indicant que hi ha excepcions. I t'aseguro que com a vianant habitual de la ciutat, estic en condicions d'afirmar que un tant per cent força elevat del col·lectiu de ciutadans que circula en bicicleta té actituts incíviques. Tots? no!. Molts? sí!
    Salut

    ResponElimina