dijous, 10 de juny del 2010

Una opinió esperançadora

En Ferran Mascarell, militant del PSC amb molts anys de lligam a l'Ajuntament de Barcelona, escriu avui un article a La Vanguardia sobre com veu ell la ciutat. Recordeu que fa uns dies sona com a posible alcaldable.

Em sembla un article interessant que diu coses que molts barcelonins estic segur que signariem. Jo almenys sí. El que no diu és com portar-les a la pràctica. Tampoc diu perquè el seu partit, que governa l'Ajuntament no les ha posat en pràctica.

Sense anar més lluny, jo mateix, en dues o tres ocasions he escrit e-mails personals a l'alcalde i, no és que no m'hagi fet cas, cosa que està en el seu perfecte dret, sinò que ni tan sols m'ha contestat o, com a mínim m'ha dit que havia rebut el missatge.

Tinc la sensació, i el referèndum de la Diagonal així m'ho confirma, que l'Ajuntament viu sovint al marge dels ciutadans i que ni tan sols està pendent de fenòmens com aquests blogs que molts escrivim amb la voluntat (o l'esperança) que serveixin per millorar la ciutat que estimem.

A veure si el Ferran Mascarell, almenys ell, ens llegeix.

Si el voleu llegir vosaltres, aquí teniu l'enllaç:

http://www.lavanguardia.es/lv24h/20100610/53943009833.html

2 comentaris:

  1. Josep Maria,
    Tot i que jo no sigui en Ferran Mascarell, volia felicitar-te pel magnífic post que has escrit. A mi, personalment, m'agradaria molt més que guanyés en Tries, perquè tinc la ferma convicció que als governs els calen canvis, i tant anys del PSC a l'Ajuntament de Barcelona no poden fer bé, però, tot i això, estic molt d'acord amb tu que l'alcalde hagués hagut de contestar els teus missatges i els de qualsevol ciutadà que s'hi adreci. Oi que té temps per inaugurar fonts i rotondes i consultes que no serveixen per a res? Doncs ta,bé l'hauria de tenir per escoltar-nos a nosaltres.

    Però bé. Com recordes al lateral dret del teu bloc, que el Schidt deia que "hi ha molts pares desapareguts en combat", també hi ha molts polítics en la mateixa situació, i, el que és pitjor, no volen deixar la cadira.

    Enhorabona pel teu blog! prometo llegir-te!

    ResponElimina
  2. Hola Anna
    No és la meva intenció polemitzar amb ningú sobre temes de política en aquest blog. No el vaig crear per això. Només et vull dir una cosa.
    Si l'alternativa a l'Hereu com alcalde de Barcelona és el Trias estem apanyats. Jo no oblido que el Trias pertany a la generació que va manar la Generalitat durant 25 anys i que va fer coses com el desastrós Eix Transversal, o la impresentable autopista de Manresa i que ens va deixar una costa plena de grues... És a dir si en ple segle XXI una ciutat com Barcelona no sap trobar una alternativa de futur i no de passat estem acabats. Entre tots els candidats que hi ha jo no en veig cap que pugui realment conectar amb els ciutadans, amb la joventut i amb els reptes que té la ciutat. També crec que no s'ha de perdre l'esperança i que Barcelona ha de ser capaç de generar una candidatura engrescadora. ¡Vàrem ser capaços d'organitzar els millors Jocs Olímpics de la història! Per això l'article del Mascarell em va semblar esperançador. En fi, ja veurem.

    ResponElimina