dimarts, 30 de juny de 2009

Fa pudor

He passat un cap de setmana per la comarca de la Noguera. Un lloc meravellòs que no és un destí d’oci massa habitual dels barcelonins. He caminat pel Congost de Mont-Rebei, escoltant els ocells i respirant un aire transparent com pocs. M’he allotjat al Monestir de les Avellanes i ha estat tot un descobriment que us recomano.

Però, ai las!. En tornar a Barcelona he tornat a comprobar que fa pudor. Sí. Barcelona, sobretot a l’estiu, fa pudor. Fan pudor els contenidors que, plens d’escombraries, s’estan tot el dia al sol (no els podrien recollir dos cops al dis a l’estiu?). Fan pudor els fums dels cotxes i les motos. Fan pudor molts ciutadans que no es dutxen ni es canvien la roba, tot el que convé per la bona convivència. Fan pudor els ciutadans que fumen cigarretes i cigars i caminen davant teu llençant-te el fum. Fan pudor i calor els aires acondicionats a peu de carrer dels restaurants…
Definitivament, Barcelona, a l’estiu, fa pudor. I a l’hivern? També, també (però no tanta).

1 comentari:

  1. Fa un parell d'anys vaig tenir la sort de viure una temporada a Nova York. Allà vaig poder adonar-me que la brutícia i les males olors de Barcelona no són res comparades amb d'altres ciutats amb molta més anomenada. Sembla mentida que una urbs com Nova York no tingui contenidors i les bosses de deixalles s'acumulin en les voreres a ple sol, regalimant sucs de tota mena sobre el paviment i atraient mosques i rates. Si això passés a Barcelona estaríem tots escandalitzats. (Naturalment, això no justifica la ferum dels contenidors barcelonins però sí que demostra que es pot arribar a ser "la capital del món" amb escenetes tercermundistes al carrer).

    ResponElimina