dimarts, 27 de setembre del 2011

Va Trias, sigues valent...

"Trias estudia que las motos vayan por el carril bus y cómo apartar el carril bici de las aceras"

Això que publica La Vanguardia em sembla sensacional. No lo de les motos pel carril-bus que em sembla que als conductors de TMB no els farà cap gràcia, sinò lo de treure les bicicletes de les voreres.
Però totes les bicicletes senyor Trias. No només els carrils bici, que també, sinò les bicicletes que circulen alegrement i veloçment per damunt de qualsevol vorera. Fora. I si els fa por anar per la calçada que vagin a peu o en transport públic.
Ni una sola bicicleta per damunt les voreres! Ja n'estem farts!
Senyor Trias, a veure si els té ben posats i ho aconsegueix.
Per la meva part sóc pessimista i crec que no ho aconseguirà. Tan de bo m'equivoqui.

6 comentaris:

  1. El problema a Barcelona no són els ciclistes cívics que quan no tenen cap altra opció circulen per la vorera a una velocitat adaptada a la situació, sinó la manca d'espai per a la circulació sense perill de vianants i ciclistes, persones que no contaminem quan ens movem per la ciutat i fem l'aire més respirable.
    Tinc raons per tenir por als vehicles a motor quan em moc en bicicleta per Barcelona, i no penso que sigui la millor opció prohibir als ciclistes agafar la bici per desplaçar-se per la ciutat.
    Llavors, penso que aconseguir que les bicicletes hagin de circular per la calçada sense tenir-hi un espai reservat -altrament dit carril bici- serà un greuge per als ciclistes perquè s'hi estaran jugant la pell.

    ResponElimina
  2. Estic molt a favor del comentari anterior, els ciclistes que circulem a velocitats prudents per les voreres hi tenim el mateix dret que els vianants, i sinó que adaptin carrils bici per les vies principals. Pel què he vist acda dia hi ha més cicliestes i crec que s'hi hauria de fer alguna cosa pel benestar de tots!

    ResponElimina
  3. Ara la culpa de tot la tenim els ciclistes. Jo porto més de 10 anys circulant en bici i no he atropellat mai cap vianant (i és prou difícil evitar als caps de suro que creuen el carrer quan veuen una bici esperant q frenem miraculosament) però a mi m'han atropellat 3 cops i m'han tirat per terra autobusos i motoristes en multitud d'ocasions. Ningú ens respecta i les multes són absurdes... 500€ per circular amb un mans lliures al carril bici sense cap perillositat! I l'altre dia van multar a una dona que portava un nen petit a la cadira per anar per la vorera. Amb aquesta actitud no anirem enlloc. Fomenteu la contaminació ambiental i de soroll, sou incapaços d'apreciar el bé q fem a la ciutat i, amb comentaris com aquest, odi. Els carrils bici estan SEMPRE ocupats per vianants i vehicles i quan us esquivem encara hem de sentir els vostres crits... crideu al vostre alcalde, us convido a que circuleu pels anomenats carrils bici (una ratlla pintada sense cap seguretat) i us informeu dels accidents i vexacions q hem de patir cada dia. Nosaltres també n'estem farts!

    ResponElimina
  4. Anonim. Dius que "Fomenteu la contaminació ambiental i de soroll". Qui? els vianants? No se si te n'adones, però els vianants tampoc fems soroll, tampoc contaminem i, a més a més, no atropellem a ningú. Que tu siguis un ciclista exemplar no vol dir que TOTS els ciclistes tinguin una actitud exemplar. Hauries de pensar una mica abans d'escriure coses com les que has escrit. Qui t'ha atropellat? vianants? Ves a peu per la ciutat i entendràs el que et dic. Ah! els que van en bicicleta el més habitual és que sigueu joves i esteu en forma, a peu hi van vellets i velletes, gent malalta, amb cadira de rodes, nens... obligats a mirar a dreta i esquerra abans de fer una passa per la vorera que, en ple dret, ens pertany.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo no he pas convidat als vianants a circular per la calçada i si no volen que els bombin. Amb comentaris tant extremistes i fomentant el despreci sí que feu que els ciclistes ens plantegem cada cop més deixar la bici i unir-nos al transport que contamina i fa soroll q tant us agrada.

      Nosaltres no parlem pas dels actes incívics dels peatons de manera generalitzada (els peatons sempre fumen, sempre criden, sempre pixen...) hi ha persones i persones. Els ciclistes també som persones i molts i moltes circulem amb petitons a les cadires i NO, no trobo correcte obligar-los a anar per la calçada, hi ha zones on és, simplement, inviable fer-ho.

      El que s'ha de fomentar és el civisme, respecte, tolerància i sobretot una convivència harmoniosa i deixar d'acusar injustament i apropiar-se de la vorera amb tanta sobèrbia. La vorera és de tots i totes i hi hem de circular amb cortesia... amb una mica més de cor, tolerància i respecte hi ha lloc per tots i totes.

      Personalment trobo aquest despreci gratuit i arbitrari cap al ciclista injustificat i injust.

      Elimina
    2. Mira anònim.
      En primer lloc em sembla fatal que t'expressis com t'expresses amagat a l'anonimat, com per altra banda deus fer quan vas amb una bicicleta sense cap mena d'identificació.

      En segon lloc et veig molt nerviós i amb unes opinions molt radicals defensant un col·lectiu que, com a col·lectiu en aquest moment, és indefensable.

      D'altra banda com veig que desconeixes la normativa que regeix a Barcelona per a les bicicletes, l'acabo de publicar en aquest blog i la pots consultar. T'ho recomano. I et recomano que pensis si les segueixes tu personalment. SI és així el que has de fer és propaganda entre els teus col·legues ciclistes per a que tots les compleixin. Si no les compleixes, aleshores millor que callis.

      Ah, si tots els ciclistes complissin aquestes normatives, no estaríem escrivint aquesta coses. Jo almenys.

      http://labarcelonaquecamina.blogspot.com.es/2013/05/normativa-municipal-de-bicicletes.html

      Elimina