dijous, 20 de gener del 2011

Català al Senat? quina bajanada!

"Los grupos parlamentarios que han apoyado la puesta en marcha de una «torre de Babel» cometen un grave error. Este es el peor camino posible para reivindicar el prestigio de una Cámara ignorada."
ABC. Editorial del 20 de gener del 2011

"En un país en el que las lenguas autóctonas están perfectamente protegidas y fomentadas en sus respectivos ámbitos, gozando de plena vigencia normal y de oficialidad casi unívoca en las instituciones y parlamentos territoriales, el dispositivo de traducción simultánea en una Cámara nacional cuyos miembros son todos sin excepción perfectamente capaces de expresarse en el idioma común resulta una farsa extravagante, un chusco alarde de ostentación artificiosa".
ABC. "Pinganillos". Article d'Ignacio Camacho

I jo diria més. És veritat. Quina necessitat hi ha de parlar català al Senat. I al Parlament d'Estrasburg? perque no parla tothom en anglès i així en estalviariem milions d'euros en traductors. Al cap hi a la fi si algun diputat no sap anglès seria més econòmic pagar-li unes clases i ja està. I què he de dir de la ONU? Centenars de traductors de centenars d'idiomes amunt i avall cobrant uns bons sous. I total per què? si amb anglès ens entendriem tots. I si algun espanyol hi volgués parlar, doncs que ho fés en anglès. I per practicar, no seria millor que al Parlament espanyol i als parlaments autonòmics només s'hi parlés anglès? I que la televisió a Espanya fós tota en anglès?
Català al Senat!!! quina bajanada!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada