dijous, 15 de gener de 2009

Conducció eficient

Fa poques setmanes el RACC em va oferir la posibilitat (a mi i a d’altres companys de la feina) de realitzar un curs de conducció eficient.

Jo tinc cotxe, tot i que gairebé no l’utilitzo mai i es passa més temps al garatge que circulant. De totes maneres vaig apuntar-me al curs. Val a dir que no tenia ni idea de què anava i que si m’hi vaig apuntar va ser més per curiositat que per una altra cosa.

Doncs bé, un cop realitzat el curs he de dir que la realitat va superar de llarg les meves expectatives i que les coses que vaig aprendre en aquelles dues o tres hores van ser molt interessants i útils.

En primer lloc vaig aprendre que jo (i la inmensa majoria dels conductors) conduïa un cotxe actual amb motor d’injecció (desde 1990 tots els cotxes porten aquest motor) com si encara estigués al volant d’un d’explosió.

En segon lloc vaig aprendre que el cotxes amb motor d’injecció (tots) s’han de conduïr de forma força diferent als de motor d’explosió. Que a les acadèmies de conducció segueixen ensenyant a conduïr motors d’explosió per que els examens així estan establerts.

En tercer lloc vaig saber que la conducció eficient significa conduïr un cotxe amb motor d’injecció com el que és. I que si es fa correctament et pots estalviar fins un 30% en el consum de combustible i, a més, augmentar la velocitat mitjana (no en autopista obviament).

En quart lloc vaig aprendre les tres o quatre coses que cal fer per realitzar una conducció eficient.
Gràcies al RACC. Us ho recomano a tots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada