dimarts, 31 de maig del 2011

El Govern ensorra la Cooperació internacional: les ONG confirmen la retallada del 55%

Nota de premsa

Les ONG denuncien que amb el 5% del que el Govern deixarà d'ingressar pel nou impost de successions es podria mantenir el pressupost de Cooperació

Barcelona, 30 de maig de 2011.- Avui 31 de maig el Govern aprova el Pressupost de la Generalitat amb una davallada del 55% del pressupost de Cooperació, que passarà de 49 a 22 milions. Demà s'aprovarà al Parlament la modificació de la Llei de successions amb què la Generalitat deixarà d'ingressar 544 milions d'euros, 20 vegades el que s'està retallant a Cooperació. La FCONGD considera inacceptable aquesta retallada que s'uneix a les que ha anat patint el pressupost de Cooperació al llarg dels últims anys.

La Federació s'ha adherit a l'acció de protesta que la Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solidària ha convocat per demà dimecres davant del Parlament, a les 11.30 h. A la tarda, la FCONGD convoca novament la concentració de la Plaça del Pi de Barcelona, a les 19 h. En aquesta ocasió, la Federació de Veïns i Veïnes de Barcelona -FAVB- omplirà l'espai amb les seves reivindicacions.

Abans de la seva aprovació pel Parlament, i davant la gravetat de la situació, la Federació continuarà treballant per evitar una retallada d'aquesta magnitud que afectarà inevitablement la qualitat de la política catalana de cooperació i posarà en risc molts programes i línies d'acció engegades els últims anys.

Les ONG, tal com denuncien des de principis d'abril amb concentracions setmanals, estan segures que aquestes retallades socials portaran greus conseqüències en forma d'increment de les desigualtats ja que es deixaran d'atendre milers de persones sense recursos a casa nostra i arreu. La situació de pobresa i desigualtat exigeix, ara més que mai, no només mantenir sinó augmentar uns pressupostos que mai van ser suficients per atendre les necessitats socials a Catalunya o els compromisos de cooperació internacional.

No sé vosaltres, però jo em quedo sense paraules.

divendres, 27 de maig del 2011

Aquest diumenge Barcelona camina contra la gana al món

El pròxim diumenge 29 de maig tindrà lloc a Barcelona, la Caminada contra la Gana amb motiu del compromís que manté el Programa Mundial d'Aliments (PMA) de les Nacions Unides amb Unilever España per conscienciar la societat sobre la situació de fam que alguns països continuen vivint.

L'esdeveniment és una de les iniciatives dutes a terme per les dues organitzacions, que mantenen des del 2007 un acord de col•laboració amb el doble objectiu d'eradicar la gana i escolaritzar els nens i nenes dels països més desfavorits . Aquest any, gràcies a la col•laboració que manté Unilever amb el PMA sota el nom "All for one", tots els nens i nenes de Bangla Desh i Indonèsia que assisteixen a l'escola rebran com a mínim una ració de menjar diari valorat en 20 cèntims d'euro.

La Caminada, amb un recorregut de 5 quilòmetres, s'iniciarà al Passeig Lluis Companys i s'establirà pel nucli urbà de la ciutat. La iniciativa se celebrarà simultàniament en diverses ciutats de tot el món i a Espanya concretament a Barcelona, Viladecans, Castelldefels i Saragossa.

A fi d'aconseguir els dos objectius esmentats, tots els participants podran contribuir a la causa dipositant la voluntat en unes urnes ubicades a la zona de sortida/arribada i per cada euro recaptat, Unilever donarà 5 ingestes al PMA. Cada participant rebrà un petit obsequi d'agraïment per la seva participació.


AGENDA DE LA CAMINADA CONTRA LA GANA

DIA: Diumenge, 29 de maig del 2011
HORA: 10:00 hores
LLOC: Passeig Lluís Companys (Arc de Triomf). Barcelona
DISTÀNCIA: 5 km.

RECORREGUT: Passeig Lluís Companys- Arc de Triomf - Ronda Sant Pere (costat mar) - Plaça Catalunya- La Rambla- Passeig Còlon - Passeig Isabel II- Av. Marquès d´Argentera- Passeig de Picasso - Passeig Lluís Companys

dimarts, 24 de maig del 2011

Cal aixecar el campament, nois i noies

Avui dimarts, de bon matí, m'he passejat per la plaça Catalunya. La veritat és que crec que ha arribat el moment d'aixecar el campament si no volem tenir una mena de poblat alternatiu durant tot l'estiu.
Segur que hi ha maneres de fer les coses sense que impliquin cap mena de violència. I els indignats, que encara som molts, tenim moltes maneres de mostrar la nostra indignació i de reclamar el que sigui. Però tal com he vist la plaça Catalunya, allò està seguint una deriva que no convé a la ciutat ni a ningú.
Vaja , aquesta és la impressió que m'he endut.

dilluns, 23 de maig del 2011

Postals de Barcelona (XXXV)

Una imatge agradable quwe trenca el gris del carrer a Villarroel / Buenos Aires

La Barcelona que camina torna a caminar

Un cop passades les eleccions i a la vista dels resultats, aquest blog deixa l'acampada i torna a caminar.
I ara caminaré tot vigilant que els de les retallades no comencin a clavar estissorades a tort i a dret. I si ho fan, que ho faran, com a mínim que no ens agafin amb els pixats al ventre.

dijous, 19 de maig del 2011

La Barcelona que acampa

- Mentre durin les acampades  a les nostres ciutats, aquest blog canvia el seu nom de "La Barcelona que camina" per "La Barcelona que acampa".

- Si estigués a la vintena, estic segur que estaria acampat.

- Tot i que estic fonamentalment d'acord amb el que es demana a les acampades, tinc la sensació que el 99,9 % dels acampats són votants potencials d'esquerres. No crec que hi hagi cap simpatitzant de Nuevas Generaciones del PP. Tampoc crec que que cap votant del PP deixi de votar-lo seguint aquest moviment. Per tant, tot i que crec que estan carregats de raó i de raons, també crec que al final els únics que en sortiran guanyant seran els del PP i els de CiU.

- Si jo estigués acampat, diumenge m'aixecaria, aniria a votar perque no guanyés la dreta i després tornaria a la tenda d'acampada.

En fi. Sort nois.

dilluns, 16 de maig del 2011

Ecs!

PRIMER S’ENDUGUEREN ELS NEGRES,
Però a mi no em va importar, doncs jo no ho era.

Tot seguit s’endugueren als jueus,
Però a mi no em va importar, doncs jo no ho era.

Després varen detenir als capellans,
Però com no soc religiós, tampoc em va importar.

Finalment varen apressar a uns comunistes,
Però com que no soc comunista, tampoc em va importar.

Ara se m’enduen a mi… però ja es massa tard

Martin Niemöller (pastor protestant)

“A los que han venido a delinquir, a hacer la vida imposible a los vecinos y aprovecharse de las ayudas sociales. A esos, no los quiero en Badalona”,

Xavier García Albiol (candidat del PP a l’alcaldia de Badalona)

dissabte, 7 de maig del 2011

Ja sé a qui votaré

En començar la campanya electoral he decidit fer balanç de l’actuació del govern municipal d’esquerres en els darrers quatre anys. Balanç d’allò que tinc a prop. És a dir el meu barri. Visc a la zona d’influència de l’Hospital Clínic, a l’Esquerra de l’Eixample.

Aquest és el resultat que m’ha sortit:

Coses positives al meu barri:- Remodelació de l’avinguda de Roma.
- Realització d’un gran dipòsit d’aigües pluvials al carrer Urgell.
- Restauració de les voreres del carrer Urgell.
- Col•locació de paviment sonoreductor a la calçada.
- Renovació dels semàfors.
- Inici de les obres de restauració del Mercat del Ninot i instal•lació d’una carpa provisional davant l’Hospital Clínic.
- Inici de les obres per les noves instal•lacions del Clínic a l’espai que abans ocupaven els bombers.
- Construcció d’ascensors a la parada de metro Hospital Clínic.
- El carril bici d'Urgell
I l’estrella:
- Construcció del gran Centre Cultural Teresa Pàmies, que inclou una enorme biblioteca, un centre cívic, una guarderia, a més de l’interior d’illa Ermessenda de Carcassona.

Coses negatives al meu barri:
- No acaba de funcionar el tema de la neteja.
- Hi ha molt de soroll per un excés de cotxes.
- L'excessiva permisivitat amb els ciclistes que circulen per les voreres.
- No se m’acut res més...

Vist aquest balanç, no tinc cap dubte sobre a qui votaré. Els que hi ha ara fan coses, els que volen ser-hi són els que estan retallant per tot arreu.

dimarts, 3 de maig del 2011

Rapinyaires de paper

Jo sempre reciclo el paper. Quan el llenço al contenidor blau ho faig pensant que l’empresa gestora dels residus convertirà allò que llenço en paper reciclat.


Per això cada vegada que veig un contenidor blau amb la tapa oberta i una persona dintre agafant (robant?) el paper i enduent-se’l amb un camió, penso: on s’ho endú?

I si es dedica a mirar el paper a veure si troba dades? Aleshores quina garantia tinc jo que quan llenço el paper al contenidor blau ningú en farà un mal ús del que jo rebutjo.

Em sembla que la guàrdia urbana hauria de posar fi a la “feina” d’aquests drapaires rapinyaires.

diumenge, 1 de maig del 2011

Estic content

Ahir es va reobrir l'interior d'illa del carrer Comte d'Urgell, que es diu  Ermessenda de Carcassona (la de la sèrie de TV3). Feia més de dos anys que l'havien tancat per fer les obres del nou centre cultural que han batejat com Centre Cultural Teresa Pàmies (és veïna del barri). Mentre va estar obert aquest interior va tenir un gran èxit entre les famílies del barri. Sempre estava ple. Per tant el veïns teniem moltes ganes de que tornés a obrir. La prova és que avui, de bon matí ja hi havia força canalla.
La novetat és que ara hi ha el centre que inclou una escola bressol, un centre cívic i una magnífica biblioteca (tant pel contingut com pel continent).
Aquest centre obrirà les seves portes el 9 de maig,
El barri està de sort, i jo estic content.